Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Να στην ηλιοθεραπεία!! τα οφέλη της βιταμίνης D. Δρ. ζα Βάρβογλη, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια


Παρεμπιπτόντως, διάβασα για τα οφέλη της βιταμίνης D και εντυπωσιάστηκα:
οκ, οκ, ισχύει ότι δεν πρέπει να 'καιγόμαστε' και να τσουρουφλιζόμαστε, αλλά λίγη έκθεση στον ήλιο κάνει πολύ καλό!!


ΒΙΤΑΜΙΝΗ D: 11 ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

1. Βοηθάει στη μυική λειτουργία και μειώνει το χρόνιο πόνο.  Η βιταμίνη D αυξάνει τη διάθεση και το κίνητρό μας να γυμναστούμε!

2. Μειώνει την όρεξη διότι θέτει σε παραγωγή τη λεπτίνη, ορμόνη που βοηθάει στο να αδυνατίσουμε (στέλνοντας σήματα στον εγκέφαλο και το στομάχι να σταματήσουμε να τρώμε)

3. Βοηθάει στο να ρίξουμε τα περιττά κιλά του χειμώνα.  Η βιταμίνη D μειώνει την ινσουλίνη, βελτιώνει τα επίπεδα σεροτονίνης (ορμόνη της ευτυχίας), δυναμώνει το ανοσοποιητικό, ελέγχει την όρεξη και βοηθά στο αδυνάτισμα. ( Έρευνα στο Medical College of Georgia, USA).

4. Προστατεύει τη λειτουργία των πνευμόνων.

5. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης (European Society of Hypertension, 2012).

6. Τονώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και βοηθάει στην αντιμετώπιση του κοινού κρυολογήματος (έρευνες από University of Colorado Denver School of Medicine, Massachusetts General Hospital and Children's Hospital Boston).

7. Βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου και φωσφόρου, απαραίτητα για τη διατήρηση γερών κόκαλων και την αποφυγή οστεοπόρωσης.

8. Μειώνει τον κίνδυνο για την εμφάνιση σκλήρυνσης κατά πλάκας ( σύμφωνα με τον Dennis Bourdette, chairman of the Department of Neurology and director of the Multiple Sclerosis and Neuroimmunology Center at Oregon Health and Science University, USA).

9. Η βιταμίνη D βοηθάει τον εγκέφαλο να λειτουργεί καλύτερα στην τρίτη ηλικία.

10.  Βοηθάει στο να μειωθεί η ένταση και η συχνότητα των συμπτωμάτων του άσθματος (έρευνα από το Harvard Medical School).

11. Άτομα με επαρκή επίπεδα βιταμίνης D έχουν σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, συγκριτικά με άτομα που έχουν χαμηλά επίπεδα της συγκεκριμένης βιταμίνης (Cancer Treatment Centers of America).

 

Και μια σημαντική πληροφορία από το Biotechnology and Biological Sciences Research Council (BBSRC): η βιταμίνη D3 προσφέρει περισσότερα οφέλη από άλλες μορφές της βιταμίνης D, οπότε όταν παίρνουμε βιταμίνες, καλό είναι να προσέχουμε αν στο κουτί αναγράφεται ότι περιέχουν βιταμίνη D3.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

share