Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

20 Τρόποι για να Δείξεις τον Καλό σου Εαυτό και....

  ....να σε Θαυμάζουν οι Άλλοι!


1. Γράψε μια λίστα με τα προτερήματά σου και βάλε στόχο να επιδεικνύεις τουλάχιστον δύο από αυτά καθημερινά.

2. Ανακάλυψε τον κόσμο γύρω σου!  Γνώρισε νέα μέρη (εκεί ακριβώς που κατοικείς ή ταξιδεύοντας), νέους ανθρώπους, απόκτησε νέα ενδιαφέροντα και απόψεις.  Μάθε να μοιράζεσαι τις ανακαλύψεις σου με συγγενείς και φίλους.

3.  Τι δε σου αρέσει στον εαυτό σου;  Άλλαξε το!  Απόκτησε νέες ικανότητες, δεξιότητες και εμπειρίες.  Δούλεψε τα αδύναμά σου σημεία και φρόντισε να εξισορροπήσεις τα ελαττώματά σου με τα προτερήματά σου.

4. Καλλιέργησε την ικανότητά σου να επικοινωνείς.  Μάθε να ακούς πραγματικά τι σου λέει ο άλλος, σεβάσου το πρόβλημα ή τη γνώμη τους και μην προσπαθείς πεισματικά να επιβάλεις την άποψή σου ή να αποδείξεις ότι εσύ έχεις δίκαιο.

5. Φρόντισε να έχεις ενδιαφέροντα θέματα συζήτησης και μην κουτσομπολεύεις.

6. Βάλε μια δόση μυστηρίου!  Μη μιλάς πολύ για τον εαυτό σου.  Κάνε ερωτήσεις ανοιχτού τύπου για να ενθαρρύνεις τον συνομιλητή σου.

7. Βρες ένα καινούργια ενδιαφέρον, επένδυσε σε αυτό και βάλε πάθος στη ζωή σου!  Μπορεί να είναι ο χορός, ή να αποκτήσεις γνώσεις για τους ιππότες του παλιού καιρού.  Οτιδήποτε διαλέξεις και παθιαστείς με αυτό, εκτός που θα σου προσφέρει ευχαρίστηση, θα γίνει μαγνήτης που τραβάει τους άλλους!

8. Μάθε να χαμογελάς συχνάΦρόντισε να χαμογελάνε και τα μάτια σου!

9.  Κράτα το σώμα σου ίσιο όταν στέκεσαι και όταν περπατάς.

10.  Καλλιέργησε ευγνωμοσύνη για τη ζωή σου: για το ποιος είσαι, ποιους ανθρώπους έχεις στη ζωή σου, τι έχεις γενικά στη ζωή σου.  Μάθε να λες ‘ευχαριστώ’ και να εκτιμάς όλα τα καλά.  Καθώς η ευγνωμοσύνη σου γίνεται δεύτερη φύση και σε κάνει να νιώθεις όμορφα, αυτό θα είναι φανερό και στους γύρω σου.

11. Βγάλε τη μιζέρια από τη ζωή σου: μη γκρινιάζεις, μη διαμαρτύρεσαι, μη τσακώνεσαι!

12. Μην υψώνεις τη φωνή σου και μην παραφέρεσαι!  Να είσαι κουλ και ήρεμο άτομο.

13. Μάθε να φτιάχνεις πολύ καλά ένα γλυκό και κάνε το συνήθειά σου να το προσφέρεις.

14. Καλλιέργησε θετική διάθεση και θετική στάση ζωής.

15.  Να είσαι με τον καλό λόγο στα χείλη.  Στη συζήτηση βρες να πεις κάτι θετικό για τον καθένα (ακόμα και αν δεν είναι παρόντες) και μάθε να κάνεις κομπλιμέντα στα αγαπητά σου πρόσωπα.

16. Κόψε τις νευρικές συνήθεις (πχ να τρως τα νύχια σου, να καμπουριάζεις, κλπ).

17. Μάθε να δείχνεις καλοσύνηΚάνε μικρές, απλές πράξεις καλοσύνης.

18.  Μάθε να φροντίζεις την εξωτερική σου εμφάνιση, επενδύοντας σε αξεσουάρ που δείχνουν κάτι για σένα (μπρελόκ με κάτι που συμβολίζει το χόμπι σου, τσάντα με σχέδιο που έχει να κάνει με την προσωπικότητά σου, κλπ).

19Καλλιέργησε την αίσθηση του χιούμορ.  Μάθε να γελάς με τον εαυτό σου.

20. Να θυμάσαι τις γιορτές, τα γενέθλια και τις επετείους των αγαπημένων σου ανθρώπων.  Οι ευχές σου και το γεγονός ότι τους θυμήθηκες είναι το καλύτερο δώρο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

share