Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

10 Απροσδόκητα Οφέλη του Σεξ στην Υγεία



Το σεξ δεν είναι απλώς καλό ανάμεσα στους τέσσερις τοίχους της κρεβατοκάμαρας, αλλά σας κάνει συνολικά καλό!  Επιστημονικά δεδομένα τεκμηριώνουν τα οφέλη του σεξ στην υγεία.





1. Προστατεύει από καρδιοπάθειες
Έρευνα του 2010 που δημοσιεύθηκε στην έγκυρη επιστημονική επιθεώρηση «American Journal of Cardiology» βρήκε ότι άνδρες που είχαν σεξουαλικές επαφές τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα είχαν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρδιοπάθεια σε σχέση με άνδρες που είχαν σεξ μια φορά το μήνα.
Επίσης, η ενεργή σεξουαλική ζωή βοηθά στο να παραμένουν ισορροπημένα τα επίπεδα των οιστρογόνων και της τεστοστερόνης, που είναι σημαντικά για πολλές λειτουργίες του οργανισμού.  Όταν διαταραχθεί η ισορροπία τους εμφανίζονται διάφορα προβλήματα, όπως καρδιοπάθειες αλλά και οστεοπόρωση.
Η σεξουαλική ζωή επίσης βελτιώνει συνολικά τη συναισθηματική υγεία του ατόμου, αφού το να είναι κανείς κοντά στον/τη σύντροφό του μειώνει το στρες, το άγχος, τον θυμό, την κατάθλιψη και τη μοναξιά, που είναι παράγοντες οι οποίοι συμβάλλουν στις καρδιοπάθειες εξίσου με το κάπνισμα και την υψηλή χοληστερόλη.


2. Μειώνει την αρτηριακή πίεση
Το σεξ ανήκει στις αεροβικές ασκήσεις! Γνωρίζουμε τεκμηριωμένα ότι οι αεροβικές ασκήσεις μειώνουν την αρτηριακή πίεση.  Ειδικά στις γυναίκες, το σεξ συμβάλλει στην έκλυση της ορμόνης ωκυτοκίνης, η οποία έχει άμεση επίδραση στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

3. Τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα
Οι άνθρωποι που έχουν ενεργή σεξουαλική ζωή αρρωσταίνουν λιγότερο, τονίζει η Δρ.  Yvonne Fulbright, σεξολόγος.  Έρευνα στο πανεπιστήμιο Wilkes στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ βρήκε ότι οι συμμετέχοντες που έρχονταν σε σεξουαλική επαφή 1-2 φορές την εβδομάδα είχαν περισσότερα αντισώματα κατά διαφόρων ιών και μικροβίων, σε σχέση με άτομα που δεν είχαν τόσο συχνές σεξουαλικές επαφές.

4. Αυξάνει την ερωτική επιθυμία
Επιθυμείτε πιο όμορφη ερωτική ζωή;  Εδώ ισχύει το ‘τρώγοντας ‘έρχεται η όρεξη’, με την έννοια ότι αντί κανείς να περιμένει να του έρθει η ερωτική επιθυμία, καλό είναι να ξεκινήσει να έχει ενεργή σεξουαλική ζωή και έτσι θα τονωθεί η ερωτική του επιθυμία!

5. Μετράει για άσκηση!
Κάνοντας σεξ καίει κανείς 5 θερμίδες το λεπτό, που συγκριτικά είναι τέσσερις φορές περισσότερο από το να βλέπει τηλεόραση!  Το καλό με τη σεξουαλική ζωή είναι ότι ενεργοποιεί την καρδιά (αεροβική άσκηση) και παράλληλα χρησιμοποιεί πολλούς μυς.

6. Μειώνει τον πόνο
Την επόμενη φορά που θα χρειαστείτε παυσίπονο, δοκιμάστε έναν οργασμό, συμβουλεύει ο Δρ. Barry Komisaruk, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Rutgers των ΗΠΑ.  Ο οργασμός βοηθάει στην ανακούφιση από τον πόνο, επειδή κατά τη διάρκειά του εκλύεται μια συγκεκριμένη ορμόνη που μπλοκάρει το αίσθημα του πόνο και αυξάνει την ανεκτικότητα του ατόμου σε αυτόν.

7. Βελτιώνει τον έλεγχο του ουροποιητικού συστήματος στις γυναίκες
Η σεξουαλική ζωή ενδυναμώνει τους μυς του ουροποιητικού συστήματος στις γυναίκες, οι οποίοι είναι σημαντικοί για να αποφευχθεί η ακράτεια, κάτι που επηρεάζει περίπου 30% των γυναικών σε κάποια φάση στη ζωή τους.

8. Μειώνει την πιθανότητα καρκίνου του προστάτη στους άνδρες
Αλλά και τα οφέλη του ανδρικού οργασμού καταγράφονται στην έγκυρη επιστημονική επιθεώρηση  «Journal of the American Medical Association».  Άνδρες οι οποίοι εκσπερματώνουν συχνά (είτε με σεξουαλική παρτενέρ είτε σόλο) έχουν μικρότερη πιθανότητα να πάθουν καρκίνο του προστάτη.

9. Βελτιώνει τον ύπνο
Μετά από το σεξ ο οργανισμός εκκρίνει την ορμόνη προλακτίνη, που είναι υπεύθυνη για το συναίσθημα της χαλάρωσης και την υπνηλία.

10. Μειώνει το στρες
Η σεξουαλική ζωή, στο πλαίσιο μιας υγιούς σχέσης, βοηθάει στην έκκριση ορμονών που κάνουν τον άνθρωπο να νιώθει όμορφα και ενεργοποιούν τα κέντρα του εγκεφάλου που σχετίζονται με την ευχαρίστηση και την ανταμοιβή. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

share